100% bombažne otroške posteljnine za deklice

Živela je deklica, vesela in razigrana in klicali so jo Maja. Njena otroška soba je bila polna raznih prijetnih, zanimivih in zabavnih igrač. Kot vsaka sobica je seveda tudi ta imela otroško posteljo, tisto ta pravo, ta veliko, 140×200 centimetrov velikosti. Žal pa mali deklici prav ni bila všeč otroška posteljnina, ki naj bi krasila posteljo in ki naj bi ji bila v ponos.

veselje na otroški postelji

Naši mali Maji to prav nič ni bilo všeč in svojega očka je prav milo prosila, naj za rojstni dan ji prinese Frozen, ali pa Maša in Medved posteljno prevleko. Ker pa je bil naš očka polno zaseden in ker je vedel, da nima prav veliko časa, da bi hodil od trgovine do trgovine in iskal posteljnino za otroško sobico z Disney ali kakršnimi koli že motivi, si je rekel, da je pravi način otroška spletna trgovina. In tako je kaj hitro našel otroško trgovino Mupino.si – tisti mali modri piščanček, ki te prijazno pozdravi že ob samem vstopu. Očka je hitro spoznal da je to tisto pravo. Otroške posteljnine narejene iz 100% bombaža, kaj je že rekla mala Maja? Želi imeti motiv Mia in jaz, ali Pujsa Pepa?

Frozen še ni vse, poglej kaj postelja prenese:

Še dobro, da je očka počakal malo Majo, saj mu je hitro povedala, da vse hitro pozabi. Pravi motiv ki ga ona želi sta Elza in Ana iz Ledenega kraljestva. Ker pa je bila mala Maja tako prisrčna, se je očka odločil, da k njeni otroški posteljnini v darilo za rojstni dan doda še nočno lučko plišastega kužija. Vendar pšt. To bo presenečenje za Majo.

Opa, rojstni dan, kaj pa sedaj?

Ker se je rojstni dan male Maje hitro bližal, se je očka že ustrašil, da darilo morda pravočasno ne bo prišlo, zato je raje poklical našega Mupinota. Hitro se je potolažil, saj mu je prijazen glas na drugi strani telefona povedal, naj nikar ne skrbi, da je izbrana otroška posteljnina na zalogi, prav tako pa nočna lučka. In res – poglej ga zlomka – že naslednji dan kurir pozvoni. Sedaj pa je nastal drugi problem. Očka mora darilo za tri dni skriti, da bo presenečenje tisto pravo. In verjemite mi. Otroška sobica je sedaj s posteljnino Frozen in nočno lučko kužkom še bolj prijazna, naša mala Maja pa je še bolj vesela.

Kokosovo olje se vrača na naše jedilnike

Deviško kokosovo olje se je tisočletja uporabljajo v prehrani človeštva. Konec 19 stoletja so ga favorizirale popularne kuharske knjige. Potem pa se je začela gonja proti nasičenim maščobam , za katero so stale velike proizvajalke nenasičenih rastlinskih olj zlasti sojinega olja pa tudi lanenega, kanolinega, koruznega, sončničnega olja in strjenih ali delno strjenih maščob “margarin”. In margarina je postala bolj zdrava od naravne maščobe “masla”. S stalno propagando so uspele izriniti zdrave maščobe iz jedilnika Američanov in jih nadomestile z nenasičenimi in strjenimi maščobami. Za zdravje Američanov in drugih zahodno evropskih narodov je to pomenilo zdravstveno katastrofo.

kokosovo-oljeNovejše študije vračajo kokosovemu olju pomembno vlogo, ki jo ima v prehrani za zdravje človeštva. Vse študije ugotavljajo ravno obratno kot trditve o njegovi škodljivosti in sicer , da maščobe v kokosovem olju ne prispevajo k srčnim boleznim, ampak ravno obratno. Rezultati študij potrjujejo že starejše ugotovitve o proti mikrobnim učinkom maščobnih kislin v tej tradicionalno uporabljeni maščobi v mnogih predelih sveta (Indija, Sri Lanka, Pacifiški otoki )

Zakaj je kokosova maščoba zdrava

Kokosovo olje je stabilna maščoba, ki pri pripravi hrane ali pa že v pripravljeni hrani ne oksidira. Nenasičene maščobe pa pri svetlobi, segrevanju in v prisotnosti kisika zelo hitro oksidirajo in postanejo škodljive. Kokosovo olje pa brez hladilnika zdrži celo leto dni in ne oksidira. Iz tega sklepajo, da vsebuje kokos antioksidante, ki preprečujejo nastanek žarkosti. Zaradi antioksidantnih lastnosti se zniža potreba organizma po vitaminu E, medtem ko nenasičene maščobe povečajo potrebo po vitaminu E.

Kokos deluje proti staranju

Mnogi raziskovalci poročajo, da kokosovo olje znižuje holesterol.Lastnosti zniževanja holesterola pripisujejo njegovi sposobnosti, da stimulira delovanje ščitnice. V prisotnosti ustrezne količine hormona ščitnice , se holesterol ( LDL ) ob pomoči encimatskih procesov pretvori v posebne steroide , pregnalon in progesteron , ki so pomembni hormoni delujoči proti staranju. Te substance so pomembne za preprečevanje bolezni srca, senilnosti, debelosti in drugih degenerativnih boleznih povezanih s staranjem.

Pri narodih, ki ga uporabljajo kot edini vir maščob, niso opazili bolezni srca in ožilja, diabetesa, kariesa ali raka.

Izguba teže po naravni poti

S stimuliranjem delovanja ščitnice, vpliva na izgubo teže. Poskus, ki so ga izvedli kmetje, da bi svojim živalim na brzino povečati težo, je pokazal, da so živali, ki so jih hranili s kokosovim oljem zgubile težo in postale vitke, čeprav se je njihov apetit povečal. Ko so preizkusili na njih zdravilo za zaviranje ščitnice, so se živali zredile, čeprav so pojedle manj. Leta 1940 so odkrili, da lahko isti učinek na ščitnico dosežejo s hranjenjem živali z sojinim in koruznim oljem. Zaključili so, da kokosovo olje stimulira ščitnico, sojino olje in druga nenasičena olja, pa zavirajo njeno delovanje.

11 izjemnih razlogov, zakaj uporabljati kokosovo olje


Kokosovo olje vsebuje srednje verižne maščobne kisline. Približno 40 % je lavrinske maščobne kisline, ki ima največjo sposobnost delovanja proti virusom in bakterijam. Prisotna je edino še v materinem mleku, za katerega vemo, da vsebuje posebno snov , ki ščiti dojenčke pred boleznimi. Anti virusno in anti bakterijsko delovanje te posebne snovi imenovane monolavrin, je v svoji študiji dokazal John Kabara že leta 1966. Danes proučujejo sestavine kokosovega olja kot obetajoč vir za učinkovito spopadanje z virusi in bakterijami, za katere medicina nima zdravila. ( MRSA, HIV ).

Uporaba kokosovega olja pa s tem še zdaleč ni zaključnena. Poleg priprave v hrani, lahko uporabimo kokosovo olje za kožo, lase, oziroma na splošno za telo. Ni vam potrebno iskati, kje je nakup kokosovega olja mogoč. Enostavno. Kliknite na njegovo sliko (povezavo) in ekološka trgovina EkoPlaza.si bo poskrbela, da bo kokosovo olje v čim krajšem času pri vas doma.

Iz kje izvira Ledeno kraljestvo?

Ledeno kraljestvo je navdih črpalo iz pravljice znanega pisatelja Hansa Christiana Andersena Snežna Kraljica.

Pravljica ima že častitljivo starost, saj njen nastanek sega v konec prve polovice devetnajstega stoletja. Do današnjih dni se je ob njeni zgodbi zbiralo staro in mlado. Navdušenje je dobilo novo dimenzijo z risanim filmom, ki je doživel že drugo izdajo. Tematika je torej zimzelena, zato ne preseneča navdušenje, ki do današnjih dni ni izgubilo kančka vsebine. Ledeno kraljestvo, z junaki in motivi lahko doživljamo tudi na razne druge načine. Podobe dodajajo praktičnosti estetsko dimenzijo na raznih izdelkih. V ponudbi so blazine, budilke, domine, figure, šolske torbe, hranilnik, ročne ure, lesene pulze, šolske mape, skriti dnevniki, voščenke in mnogo drugega. Vsi navedeni artikli so lahko uporaben nakup ali pa prijetno darilo.

šolska torba frozenŠolske potrebščine kot so šolske torbe, šolske mape, pisala, voščenke in podobno, omogočajo, da mali nadobudnež z veseljem in navdihom odraščajo ter se skozi šolske klopi prebijajo do znanja, ki jim bo koristilo v življenju. Šolska znanja so zelo pomembna, koristijo nam na vsakem koraku. Marsikomu poleg tega obudijo prijetne spomine na šolske dni, ki so bili polni radosti, veselja pa tudi trenutkov, ki so se že zdavnaj pozabili. Motivacija otrok pri učenju je zelo pomembna. Malim nadobudnežem je težko sedeti nekaj trenutkov pri miru. Da bi lahko več časa sledili pouku in naredili svoje naloge, potrebujejo motivacijo.   Ledeno kraljestvo jih pri tem lahko motivira, tako kot pri mnogih drugih zunaj šolskih aktivnostih. Budilke in ročne ure otroke naučijo spoznavati pomen časa ter pomembnost časovnega razporeda, točnosti in mnogih drugih veščin, katere bodo s pridom izkoristili v kasnejših obdobjih.

Točnosti, dober razpored aktivnosti ter drugih veščin, ki so povezne z razumevanje, dojemanjem in organizacijo časa, so vrline, katere so danes zelo cenjene. Tako kot so bile nekoč in bodo brez dvoma tudi v prihodnosti. Otrok seveda ne more uspešno odraščati brez igre. Z igro se otrok nevede nauči mnogo aktivnosti, katere mu bodo koristile v času odraščanja v odraslo osebo ter v času aktivnega življenja. Igra je mnogo več, kot le doseganje cilja igre. Z igro se otrok nauči načrtovanja, ustvarjanja, spreminjanja, prilagajanja ter mnogo drugega, kar vodi do cilja v dani situaciji. Z raznimi spremembami, ki so značilnost vsake nadaljnje igre, se bo otrok naučil, da se stvari v življenj iz dneva v dan spreminjajo in je temu primerno prilagoditi vsakodnevne aktivnosti dan za dnem.

Tako pri nas podarjamo darilca – tudi Ledeno kraljestvo je postreženo s toploto 🙂

Ledeno kraljestvo je odličen navdih za mnoge koristne, poučne in zabavne otrokove aktivnosti.

Nekaj kratkega o popularni Elsi in njeni sestri Ani pa si lahko pogledaš tudi na blogu Ledeno Kranljestvo na strani SunnerTech.com