Iz kje izvira Ledeno kraljestvo?

Ledeno kraljestvo je navdih črpalo iz pravljice znanega pisatelja Hansa Christiana Andersena Snežna Kraljica.

Pravljica ima že častitljivo starost, saj njen nastanek sega v konec prve polovice devetnajstega stoletja. Do današnjih dni se je ob njeni zgodbi zbiralo staro in mlado. Navdušenje je dobilo novo dimenzijo z risanim filmom, ki je doživel že drugo izdajo. Tematika je torej zimzelena, zato ne preseneča navdušenje, ki do današnjih dni ni izgubilo kančka vsebine. Ledeno kraljestvo, z junaki in motivi lahko doživljamo tudi na razne druge načine. Podobe dodajajo praktičnosti estetsko dimenzijo na raznih izdelkih. V ponudbi so blazine, budilke, domine, figure, šolske torbe, hranilnik, ročne ure, lesene pulze, šolske mape, skriti dnevniki, voščenke in mnogo drugega. Vsi navedeni artikli so lahko uporaben nakup ali pa prijetno darilo.

šolska torba frozenŠolske potrebščine kot so šolske torbe, šolske mape, pisala, voščenke in podobno, omogočajo, da mali nadobudnež z veseljem in navdihom odraščajo ter se skozi šolske klopi prebijajo do znanja, ki jim bo koristilo v življenju. Šolska znanja so zelo pomembna, koristijo nam na vsakem koraku. Marsikomu poleg tega obudijo prijetne spomine na šolske dni, ki so bili polni radosti, veselja pa tudi trenutkov, ki so se že zdavnaj pozabili. Motivacija otrok pri učenju je zelo pomembna. Malim nadobudnežem je težko sedeti nekaj trenutkov pri miru. Da bi lahko več časa sledili pouku in naredili svoje naloge, potrebujejo motivacijo.   Ledeno kraljestvo jih pri tem lahko motivira, tako kot pri mnogih drugih zunaj šolskih aktivnostih. Budilke in ročne ure otroke naučijo spoznavati pomen časa ter pomembnost časovnega razporeda, točnosti in mnogih drugih veščin, katere bodo s pridom izkoristili v kasnejših obdobjih.

Točnosti, dober razpored aktivnosti ter drugih veščin, ki so povezne z razumevanje, dojemanjem in organizacijo časa, so vrline, katere so danes zelo cenjene. Tako kot so bile nekoč in bodo brez dvoma tudi v prihodnosti. Otrok seveda ne more uspešno odraščati brez igre. Z igro se otrok nevede nauči mnogo aktivnosti, katere mu bodo koristile v času odraščanja v odraslo osebo ter v času aktivnega življenja. Igra je mnogo več, kot le doseganje cilja igre. Z igro se otrok nauči načrtovanja, ustvarjanja, spreminjanja, prilagajanja ter mnogo drugega, kar vodi do cilja v dani situaciji. Z raznimi spremembami, ki so značilnost vsake nadaljnje igre, se bo otrok naučil, da se stvari v življenj iz dneva v dan spreminjajo in je temu primerno prilagoditi vsakodnevne aktivnosti dan za dnem.

Tako pri nas podarjamo darilca – tudi Ledeno kraljestvo je postreženo s toploto 🙂

Ledeno kraljestvo je odličen navdih za mnoge koristne, poučne in zabavne otrokove aktivnosti.

Nekaj kratkega o popularni Elsi in njeni sestri Ani pa si lahko pogledaš tudi na blogu Ledeno Kranljestvo na strani SunnerTech.com